Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Καλό Παράδεισο Γέροντα. Ο πιο ηρωικός Ιερέας της Κρήτης έφυγε για τον Ουρανό

 

Επέτρεψε ο Θεός να χάσουμε από κοντά μας τον μαχητικότερο και ηρωικότερο Ιερέα της ΚρήτηςΤο πρωί της Κυριακής στην ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Χανίων και μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Πατέρας Δημήτριος Κοκολινάκης, η εμβληματική μορφή της Κρήτης που δεν έλειψε ποτέ από καμία μάχη υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, κατέληξε ενώ νοσηλευόταν εδώ και 40 ημέρες με υποκείμενο νόσημα. Με την εισαγωγή του στην ΜΕΘ Covid η κατάσταση της υγείας του σταδιακά χειροτέρεψε. Ο Πατέρας Δημήτριος υπήρξε πρωτεργάτης πολλών κινημάτων, διαδηλώσεων, επαναστατικών δράσεων κατά της νέας τάξης, ενώ διατηρούσε και μαχητικό blog.
Ουδέποτε φοβήθηκε τον θάνατο και δεν λογάριασε ποτέ την ζωή του μπροστά στον αγώνα για ελευθερία. Η έγνοια του ήταν η Ορθοδοξία και η Πατρίδα. Δεν φοβήθηκε τις απειλές και αγωνίστηκε σαν σύγχρονος Παπαφλέσσας για την αληθινή απελευθέρωση.
Ο Θεός επέτρεψε να τον χάσουμε και ένας λόγος είναι ότι δεν είμασταν άξιοι για αυτόν τον άνθρωπο. Ήμασταν λίγοι μπροστά του.
Τώρα όλοι θα καταλάβουμε την αξία σου Γέροντα. Μην σταματάς να αγωνίζεσαι από τον Ουρανό για την Πατρίδα που τόσο αγάπησες.
Σε ευχαριστούμε για ό,τι έκανες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.
Καλό Παράδεισο, καλή Ανάσταση. Αθάνατος!

Γ.Θ

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί αύριο στην Ενορία του, στον Άγιο Γέωργιο Κατσιφαριανών. 

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2021/04/blog-post_71.html

«Κανείς Απών»! Συγκλονιστικό βίντεο για τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος

  Ένας ακόμα ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας... Στις 12 Απριλίου συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ημέρα που το Mirage 2000-5 του Σμηναγού Γιώ...