Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Όταν οι πρώην συνεργάτες του Ερντογάν απογυμνώνουν τον σουλτάνο: ¨Θα σας θυμούνται ως την εξουσία που επανέφερε τα βασανιστήρια...¨

Ο Αλή Μπαμπατζαν -ηγέτης του κόμματος DEVA και πρώην στενός συνεργάτης του σουλτάνου- σε ζωντανή ομιλία φέρεται να λέει τα εξής:

¨Εγώ από εδώ απευθύνομαι προς την κυβέρνηση: Τις τελευταίες μέρες, την τελευταία εβδομάδα, 10 μέρες ξέρετε, μιλάτε για νομική μεταρρύθμιση και για “σχέδιο δράσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.” Κάνω μία ανοιχτή έκκληση από εδώ: ελάτε λοιπόν και πράξετε ότι επιβάλλει ένα κράτος δικαίου σε αυτό το παράδειγμα. Αποκαλύψτε αυτά που συνέβησαν σε βάρος των Σερβέτ Τουργκούτ και Οσμάν Σιμπάν και δικάστε τους υπεύθυνους. Τα πάντα γύρω από τον θάνατο ενός ανθρώπου 64 χρόνων είστε υποχρεωμένοι να τα αποκαλύψετε και να τα ανακοινώσετε. Μην ξεχνάτε πως αν δεν πράξετε τα απαραίτητα, αυτό το έθνος, θα σας θυμάται ως την εξουσία που επανέφερε τα βασανιστήρια.

Ο Αλή Μπαμπατζαν-ηγέτης του κόμματος DEVA, αναφέρεται στο πρόσφατο περιστατικό, στο οποίο Τούρκοι στρατιώτες σε κουρδική περιοχή, απήγαγαν δύο Κούρδους ηλικιωμένους, τους βασάνισαν και ακολούθως τους πέταξαν από το ελικόπτερο. Ο ένας μάλιστα επέζησε και περιέγραψε αυτά που βίωσε. Αυτά που λέει ο Αλή είναι σωστά, αλλά το θέμα είναι ότι και αυτός όταν ήταν υπουργός συνέβησαν πολλά εγκλήματα, Όπως η σφαγή στο Ρομπόσκι το 2011, για την οποία είχε μείνει σιωπηλός.

Τώρα που είναι στην αντιπολίτευση θυμήθηκε τα δικαιώματα των Κούρδων;

https://tourkikanea.gr/arthra-tou-istologiou/babacan-9/

Αυτή είναι η ιστορία του πατέρα μου: Πώς γλίτωσε τον εξισλαμισμό κατά τη Γενοκτονία των Ποντίων

  Ο Κώστας Χατζηιωαννίδης από την Πάτρα έχει κοντά 20 χρόνια που έχασε τον πατέρα του. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ενάντια σε όλες τις...