Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πλακάτ σε άγαλμα του Κεμάλ στις ΗΠΑ: «Ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

 

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στη σελίδα Facebook του «Κέντρου Ελληνικής Γενοκτονίας» (“Greek Genocide Resource Center”)

Μια επίθεση σε ένα άγαλμα του σύγχρονου ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ μπροστά από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Ναι, είμαι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα σε ένα πλακάτ που κρεμάστηκε στο άγαλμα.

Σύμφωνα με ένα βίντεο κάμερας ασφαλείας της τουρκικής πρεσβείας, ένα άτομο φαίνεται να τραβά μια φωτογραφία μετά την τοποθέτηση του πανό στο άγαλμα. Στη συνέχεια το άτομο αυτό έφυγε και πήρε μαζί του το πλακάτ.

Οι αξιωματούχοι της τουρκικής πρεσβείας μοιράστηκαν το βίντεο με τις τοπικές αρχές για αναγνώριση του δράστη. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στη σελίδα Facebook του «Κέντρου Ελληνικής Γενοκτονίας» (“Greek Genocide Resource Center”).

«Μάθαμε ότι το πανό τοποθετήθηκε εκεί από κάποιον του οποίου η εκτεταμένη οικογένεια χάθηκε στη Σμύρνη το 1922 και ότι ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία εναντίον ενός ηγέτη που ήταν υπεύθυνος για γενοκτονία», ανέφερε σε ένα μήνυμα που γράφτηκε στην ανάρτηση στο Facebook.

https://www.ethnos.gr/kosmos/113084_plakat-se-agalma-toy-kemal-stis-ipa-enohos-gia-egklimata-kata-tis-anthropotitas

Αυτή είναι η ιστορία του πατέρα μου: Πώς γλίτωσε τον εξισλαμισμό κατά τη Γενοκτονία των Ποντίων

  Ο Κώστας Χατζηιωαννίδης από την Πάτρα έχει κοντά 20 χρόνια που έχασε τον πατέρα του. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ενάντια σε όλες τις...