Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Η ελπίδα

 Η Ελπίδα μας συντονίζει με τη ζωή ! | InGolden
Σ’ ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων στον Κορεατικό πόλεμο παρουσιάστηκε το φαινόμενο να πεθαίνουν οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι σε 48 ώρες, χωρίς κάποια οργανική ασθένεια. Οι αιχμάλωτοι που έμειναν σε σκηνές τον χειμώνα, έριχναν μια κουβέρτα στο κεφάλι τους, κάθονταν ακίνητοι για 48 ώρες και πέθαιναν.


Ψυχολόγοι και Ψυχίατροι που ερεύνησαν το φαινόμενο αυτό, ανακάλυψαν ότι η αιτία του θανάτου ήταν η απελπισία που τους είχε καταλάβει από την απάνθρωπη ζωή που ζούσαν. Δεν είχαν καμία ελπίδα να ζήσουν και έτσι οδηγούσαν σε 48 ώρες τον εαυτό τους στο θάνατο. Από έρευνα που έκαναν σε αυτούς που έζησαν, διαπίστωσαν ότι όσοι πήγαιναν στα παιδικά τους χρόνια σε κατηχητικά σχολεία ή στην Εκκλησία, όσοι είχαν πίστη στο Θεό, έλπιζαν στο Θεό και δεν απελπίστηκαν, δεν οδήγησαν τον εαυτό τους στο θάνατο.

Η σύγχρονη ζωή είναι φορτωμένη από πολλές και διαφορετικές πιέσεις, που κάθε μέρα επιδρούν αρνητικά σε εκατομμύρια ανθρώπους και τους κάνουν να απογοητεύονται, να απελπίζονται και να δημιουργούν άγχη, καταθλίψεις, φοβίες και μελαγχολίες. Ζούμε στην εποχή του ψυχικού πόνου, της αφόρητης καταπίεσης, της πίεσης του χρόνου, της εργασίας, του περιβάλλοντος, των οικονομικών αναγκών και άλλων πολλών και διαφόρων πιέσεων, που κάνουν το σύγχρονο άνθρωπο να χάνει το θάρρος του, να απελπίζεται κάθε μέρα πιο πολύ και καμιά φορά χωρίς σοβαρή αιτία.

Αντίθετα, αυτοί που έχουν ελπίδα, αυτοί που πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον, ανεβαίνουν ψηλότερα από τα σύγχρονα εμπόδια, γίνονται οι άνθρωποι που εμπνέουν την αισιοδοξία, την πίστη στην νίκη και τη διάθεση για αγώνα και επιτυχία. Η ελπίδα είναι μια δυναμική πραγματικότητα που οδηγεί κάθε ταλαιπωρημένο και απογοητευμένο άνθρωπο να κοιτάζει μπροστά με θάρρος και αισιοδοξία. Η ελπίδα μας κρατάει στη ζωή, μας εμψυχώνει, ανοίγει καινούργιους δρόμους σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Αν, λοιπόν, η ανθρώπινη ελπίδα βοηθάει πολύ τον άνθρωπο, η ελπίδα στον Μόνο Αληθινό Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό κάνει θαύματα, υπερφυσικές πράξεις που μεταμορφώνουν τον άνθρωπο που αναγέννησε ο Θεός και τον κάνει υπερνικητή.

Η ελπίδα του Θεού δίνει στον άνθρωπο δύναμη, τον οδηγεί στη νίκη και στο θρίαμβο. Η ελπίδα μας και η εμπιστοσύνη μας στο Θεό θαυματουργεί. Ο άνθρωπος του Θεού με χαρά και αισιοδοξία φωνάζει: «Διατί είσαι περίλυπος ψυχή μου και διατί ταράττεσαι εντός μου; Έλπιζε επί τον Θεόν, επειδή έτι θέλω υμνεί Αυτόν. Αυτός είναι η σωτηρία του προσώπου μου και ο Θεός μου» (Ψαλμός 42:11).

Οποιοδήποτε κι αν είναι το πρόβλημα του ανθρώπου, όταν ελπίζει στο Θεό θα έρθει ο χρόνος που θα δοξάσει το Θεό για τη λύση του προβλήματός του. Όταν ο άνθρωπος γνωρίζει το Θεό και ζει κάθε μέρα με το Θεό, του δίνει τη δύναμη, την αισιοδοξία, την πίστη και την ελπίδα για τη νικηφόρα αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Ο άνθρωπος που ζει με το Θεό και για το Θεό, δεν απελπίζεται. Ο Θεός που είναι «πηγή της ελπίδας» (Ρωμ.15:13) κατοικεί μέσα του και του δίνει δύναμη να αντιμετωπίσει με ελπίδα τις αντίξοες περιστάσεις.

Μιχάλης Κανταρτζής

https://anespero.gr/pnevmatika/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%85/1708-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1

Αυτή είναι η ιστορία του πατέρα μου: Πώς γλίτωσε τον εξισλαμισμό κατά τη Γενοκτονία των Ποντίων

  Ο Κώστας Χατζηιωαννίδης από την Πάτρα έχει κοντά 20 χρόνια που έχασε τον πατέρα του. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ενάντια σε όλες τις...