Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Έβρος: Δραματική έκκληση γυναίκας που ζητά να κηδέψει με όλα τα έθιμα τον πατέρα της ο οποίος "έφυγε" από κορονοϊό

 Έβρος: Δραματική έκκληση γυναίκας που ζητά να κηδέψει με όλα τα έθιμα τον πατέρα της ο οποίος "έφυγε" από κορονοϊό

Αυτό που με πληγώνει δυσβάσταχτα και πονάει όλη την θρακιώτικη κοινωνία και όχι μόνο, είναι η ταφή που είναι αντιχριστιανική. Δεν πλένεται ο νεκρός δεν ντύνεται,  δεν ξέρουμε ποιον έχουμε στην κάσα. Τον πετάνε σαν σκυλί στον τάφο, η ιεροσυλία στο μεγαλείο της.

Δραματική έκκληση απευθύνει μια γυναίκα από τον Έβρο η οποία πριν τρεις ημέρες έχασε τον πατέρα της από κορονοϊό και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θα ταφεί με συγκεκριμένη διαδικασία στερόντας τους την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν.

Η κόρη του θανόντος ζητά να θάψει και τιμήσει τον πατέρα της με όλα τα έθιμα και όχι να τον "πετάξουν σαν σκυλί στο τάφο" όπως  χαρακτηριστικά αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως σε  αυτές τις  περιπτώσεις σύμφωνα με το Διεθνές Πρωτόκολλο, προβλέπεται να μην τελείται η διαδικασία της ταφής, όπως είθισται.

Έτσι, η διαδικασία που ακολουθείται είναι παραλαβή της σορού με ειδική στολή και η τοποθέτησή του σε ειδικό σάκο, ώστε να μην υπάρξει επαφή και τοποθετείται στο φέρετρο, χωρίς αυτό να ξανανοίξει. Μάλιστα, η τελετή της ταφής προβλέπεται να πραγματοποιείται σε κλειστό κύκλο, με ελάχιστους ή κανέναν παρευρισκόμενο.

Και αυτό γιατί ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και τα υγρά που εκκρίνει η σορός επικίνδυνα.

Συγκλονίζουν τα λόγια της γυναίκας η οποία έστειλε την παρακάτω επιστολή "Αυτό που με πληγώνει δυσβάσταχτα και πονάει όλη την θρακιώτικη κοινωνία και όχι μόνο, είναι η ταφή που είναι αντιχριστιανική. Δεν πλένεται ο νεκρός δεν ντύνεται,  δεν ξέρουμε ποιον έχουμε στην κάσα. Τον πετάνε σαν σκυλί στον τάφο, η ιεροσυλία στο μεγαλείο της.

Ο πατέρας μου ήταν 30 χρόνια επίτροπος, παντού πρώτος χωρίς να γογγύζει. Έφαγαν ήπιαν άνθρωποι και άνθρωποι κουρασμένοι, οδοιπόροι, τουρίστες και φίλοι. Τέλειος πατέρας, τέλειος σύζυγος, τέλειος φίλος και έμπιστος. Αγαπούσε τις αρχές το σύνταγμα τους φορείς. Νόμιμος και δίκαιος σε όλους.

Ένας αληθινός πατέρας και η πολιτεία θα τον πετάξει με σακούλα σε κοινό τάφο σαν σκυλί.

Μπράβο σε όλους τους νομοθέτες. Μπράβο στην Ελλάδα που λύγισε σε ένα μικρόβιο και ξεχνά ποιος δούλεψε για να χαιρόμαστε εμείς σήμερα.

Βοηθήστε σας παρακαλώ να τον θάψω με χριστιανικό τρόπο με όλα τα έθιμά του. Σαν σύγχρονη Αντιγόνη ζητώ να κλάψω και να τιμήσω τον πατέρα μου. Αυτή την στιγμή είναι χιλιάδες σαν και μένα και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει.

Γιατί πονάει...  Όμως ο Θεός είναι εδώ..."

https://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/ebros-dramatikh-ekklhsh-gynaikas-poy-zhta-na-khdepsei-me-ola-ta-e8ima-ton-patera-ths-o-opoios-efyge-apo-koronoio/post42027

Αυτή είναι η ιστορία του πατέρα μου: Πώς γλίτωσε τον εξισλαμισμό κατά τη Γενοκτονία των Ποντίων

  Ο Κώστας Χατζηιωαννίδης από την Πάτρα έχει κοντά 20 χρόνια που έχασε τον πατέρα του. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ενάντια σε όλες τις...